O Müdüre "Kınama" Cezası - Karacabey Haber O Müdüre "Kınama" Cezası - Karacabey Haber 

O Müdüre "Kınama" Cezası


Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü soruşturmayı tamamladı. Anokulu müdiresi N.G. ye kınama cezası verildi.
O Müdüre "Kınama" Cezası

Geçtiğimiz Ekim ayında Uludağ Üniversitesi Anaokulunda öğrenci aidatlarının okul müdürü ile müdür yardımcısının şahsi hesaplarına yatırıldığı, okulda öğretmenlerden bazılarının bu durumdan rahatsız olarak şikayette bulunduğu, görevlendirilen müfettişin de taraflı davranarak soruşturmayı sağlıklı yürütmediği iddiaları ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı haberini vermiştik. 

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmada "Okul hesabına alınması gereken aidatların, okul müdürü ile müdür yardımcısının ve bazı öğretmenlerin hesabına alındığı..." gerekçesiyle "Kınama" disiplin cezası verildi. Ayrıca durumun açığa çıkmasına vesile olan bazı şikayetçi öğretmenlere de re'sen soruşturma açılarak "Okul hesabına yatırılması gereken aidatları müdür yardımcısının hesabına yatırdıkları ve zimmet eylemine vesile oldukları..." gerekçesiyle "Kınama" cezası verildiği öğrenildi.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmada Okul yöneticilerinin okul hesabına yatırılması gereken aidatları kendi uhdelerine aldıklarına dikkat çekildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Zimmet ve Görevi Kötüye Kullanma" suçlamalarına ilişkin kesin delil teşkil edebilecek bu soruşturma raporunun ve verilen kınama cezalarının Savcılık dosyasında delil olarak kullanılabileceği değerlendirildi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kuruluna cezalarla ilgili itiraz edildiği ve Disiplin Kurulunun bu itirazlara ilişkin kararını bu hafta vereceği beklenmektedir. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından zimmetine para aldığı tespit edilen okul müdürü N.G. ise aynı okulda görevine devam etmektedir. Hakkında yapılan savcılık şikayet dosyasında zimmete ilişkin delil teşkil eden Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün soruşturma raporunun ise savcılık dosyasına ibraz edilmesi bekleniyor. Şikayetçi olan ve hakkında şikayet yapılan tüm personele "Kınama" cezası verilmesi ve bu cezanın gerekçesinde okul idarecilerinin zimmetine para aldığının belirtilmesi, buna rağmen idarecilerin aynı okulda çalışmaya devam etmeleri şaşkınlık yarattı. Milli Eğitim Bakanlığı ilgili birimlerinin konu ile ilgili değerlendirme yapması bekleniyor. 

Haber merkezimizin Milli Eğitim muhabirliği tarafından takip edilen konuda gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Etiketler:





Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar