Çeltik Tarlası aklandı. - Karacabey Haber Çeltik Tarlası aklandı. - Karacabey Haber 

Çeltik Tarlası aklandı.


Çeltik ilacının zarar verdiği iddia ediliyordu. Numuneler temiz çıktı.
Çeltik Tarlası aklandı.

Karacabey bölgesinde bazı üretim firmalarının Çeltik tarlalarını Drone sistemiyle ilaclamasi nedeniyle yan tarlalarda bulunan domates bitkilerinin zarar gördüğü iddia ediliyordu. 

İddia sahibi çiftçiler ve çeltik üreticilerinin ayrı ayrı numune aldıkları ve laboratuvarda analiz ettirdikleri, yapılan analizlere göre bitkilerde çeltik ilacına rastlanmadığı görülmüştür. Yeni ekiliş yapılan domates tarlasında bu tür ilaçların bitkiye zarar verip vermediğinin bilinemeyeceği de belirtilen raporda, zarar verici herhangi bir ilaç kalıntısına rastlanılmadığı ifade edilmiştir. 

Çeltik üreticisi bir firma adına tespit yaptırıp rapor talep eden Av.Minel Alp Zaloğlu " Gerçeği yansıtmayan bazı iddialarla müvekkil firmadan zarar talep eden çiftçi sayısının artması üzerine tespit yaptırma gereği hissettik. Tam teşekküllü bilirkişi ve laboratuvarlarda yaptırdığımız incelemede sonuç olarak bitkilerde ilaç kalıntısına rastlanılmadığı, bu süreçte domates tarlalarında herhangi bir zarar olup olmadığının belli olmayacağını, ayrıca drone ile ilaçlamanın kusurlu bir işlem olmadığı rapor edilmiştir. 

Bazı çiftçilerin zarar gördükleri yönündeki iddialara da açıklık getirmiş olduk. Kimsenin aklında şüphe kalmaması adına faydalı bir tespit olduğunu düşünüyorum. Türk Hukuk Sisteminde tazminat davalarının unsurlarının hepsinin gerçekleşmiş olması gerekir. Kusur, zarar ve illiyet bağı bir arada bulunmalıdır. Müvekkil şirket çeltik yetiştirmek için kamudan tarla kiralamış, lisanslı ilaçları kullanmış ve bütün kurallara bağlı kalmıştır. Bölgede hiçbir çiftçimizin zarar etmesini istemeyiz. Sürecin takipçisi olacağız" dedi. 

Etiketler:





Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar