Dolandırıcılık İddiası - Karacabey Haber Dolandırıcılık İddiası - Karacabey Haber 

Dolandırıcılık İddiası


Bir grup çiftçi dolandırıcılık iddiasıyla şikayete hazırlanıyor.
Dolandırıcılık İddiası

Bir süre önce Karacabey'de çiftçilik yapan bir grup, şehir dışında işyeri olduğunu söyleyen ve ihracat ağırlıklı çalıştığını beyan eden D.Y tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla bir araya geldi. 

Mağdur çiftçilerin biberlerini almaya gelen D.Y isimli şahıs bir takım çekler getirerek, bu çekleri ihracat nedeniyle mal verdiği için aldığını, biberlerin karşılığında da bu çekleri vereceğini söylemiştir. Çeklerin günü geldiğinde çeklerin karşılığının olmadığını öğrenen çiftçiler bir dolandırıcılık şebekesinin kendilerini mağdur ettiklerini iddia ettiler. Bir avukat aracılığı ile konuyu araştırmaya karar veren çiftçiler, yapılan araştırmalar sonucunda çeklerin piyasada parayla satılan, gerçek bir ticaret için değil de bir süre itibar kazandırılarak iyi görüntü verilen çeklerden olduğunu anlamışlardır.

Birlikte hareket ederek çiftçileri mağdur ettikleri iddia edilen D.Y., G.Y, Ş.G isimli kişiler hakkında şikayete hazırlanan çiftçilerin ayrıca çek yetkilisi görünen İ.B ve M.A. isimli kişilerin örgütlü olarak hareket ettikleri ve dolandırıcılık eylemine iştirak ettikleri gerekçesiyle onlardan da şikayetçi olacakları öğrenildi. Çiftçilerin Avukatlığını üstlenen Av.Mustafa Topkaya ile yapılan görüşmede;

"Müvekkillerim yoğun emek harcayarak mahsul yetiştirmişler ve D.Y isimli bir kişi Ş.G adına iş yaptığını söyleyerek şirket çeki vermiştir. Bu çekler karşılığında yaklaşık 3.000.000 TL tutarında biber almış ve günü geldiğinde de müvekkiller paralarını almaya bankaya gitmiştir. Çeklerin karşılığının olmadığını anlayınca da konuyu araştırmak üzere tarafımıza müracaat etmişlerdir. Yaptığımız araştırmada, çeklerin esasında fiili olarak değil fakat iradi anlamda sahte olduğunu, bir süre öylesine keşide edilip bilerek ödenerek itibar kazandırılan çekler patlamasına yakın tarihlerde birçok alışverişte kullanılarak kişiler mağdur edilmektedir. Bu konu ile alakalı olarak Savcılık şikayetine hazırlanıyoruz. Bu suçun cezası her bir mağdur için 3 yıldan fazladır. Birçok mağdur olması nedeniyle de sanıklar hakkında tutukluluk kararı verileceğine inanıyoruz. Üreticinin mağdur edilmemesi için hukuk mücadelemiz sürecektir." dedi.

Etiketler:





Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar