Esnafa Verilecek Pandemi Desteğinin Ayrıntıları Belli Oldu - Karacabey Haber Esnafa Verilecek Pandemi Desteğinin Ayrıntıları Belli Oldu - Karacabey Haber 

Esnafa Verilecek Pandemi Desteğinin Ayrıntıları Belli Oldu


Geçtiğimiz günlerde yazılı ve görsel basında işverenlere ve çalışanlara verilen pandemi (Koronavirüs – Covid 19) desteğinden yanında esnafa da destek verileceği ve kira yardımı yapılacağı yönünde haberler yer almıştı.
Esnafa Verilecek Pandemi Desteğinin Ayrıntıları Belli Oldu

Konuyla ilgili olarak 3323 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı (Esnaf ve Sanatkârlar ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Karar) 23 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazte’de yayımlandı ve verilecek desteğin ayrıntıları belli oldu. Söz konusu karara göre kapsama girecek kişilere üç ay süreyle nakit desteği verilecek, ayrıca işyeri kira olanlara kira desteği verilecek. Ticaret Bakanlığı da hangi sektörlerde faaliyet gösterenlerin destekten yararlanacağını belirleyecek ve destek ödemeleri başlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Kararına göre destek sağlanacak kişiler ve şartları aşağıda belirtilmiştir.

Destekten Yararlanacak KiÅŸiler

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alman tedbirlerden etkilenen ve Ticaret Bakanlığı tarafından tespit edilen sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirler karşılıksız bu destekten (hibe desteği) yararlanabilecek. Bu hibe desteği doğrudan ve/veya kira desteği olarak verilecek.

Dorudan Verilecek Hibe Desteğinin Şartları ve Kapsamı

Doğrudan hibe desteği, 3 ay süreyle ve aylık 1.000 (bin) Türk Lirası olarak verilecek.

Bu destekten 14 Aralık 2020 tarihi itibarıyla;

• Esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkârlar,

• Faal olan ve ticari kazançları basit usulde tespit edilenler,

• Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerden etkilenen ve Ticaret Bakanlığı tarafından tespit edilen sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar,

faydalanacak.

• 14 Aralık 2020 tarihi itibarıyla Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerden etkilenen ve Ticaret Bakanlığı tarafından tespit edilen sektörlerde faaliyet gösteren gerçek kişi tacirler de söz konusu hibe desteğinden yararlanabilecek.

Kira Desteğinin Şartları ve Kapsamı

Yukarıda belirtilen aylık 1.000 (bin) liralık hibe desteğinden yararlanan kişilerden işyerleri kira olanlara üç ay süreyle;

• Büyükşehir olan illerde aylık 750 Türk Lirası,

• Diğer illerde ise aylık 500 Türk Lirası

kira desteÄŸi verilecek.

Eğer işyerinin aylık kira bedeli yukarıda belirtilen tutarlardan düşükse, o zaman işyerinin aylık kirası ne kadarsa o kadar kira desteği verilecek.

Dolayısıyla doğrudan hibe desteğinde büyükşehir ayrımı yapılmaksızın herkese aylık bin lira destek verilecekken, kira desteğinde ise verilecek tutar büyükşehir statüsünde olan ilerle diğer illerde farklı olacak. (www.isvesosyalguvenlik.com)

Etiketler:





Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar